programma

Ribs en Blues, Drivin' and Crying

 Dauwpop aftermovie 2014




AC/DC Rock or Bust

 Dublin!




pierre's concerttip

Therapy?
Waar: |Hedon Zwolle
Wanneer: 5 april 2015
Website: klik hier
Crosby, Stills & Nash
Waar: HMH
Wanneer: 24 september 2015
Website: klik hier
Paul Carrack
Waar: Metropool Hengelo
Wanneer: 10 oktober 2015
Website: klik hier

twitter
upcoming
De Rock n Roll Business club is opgericht met
als doel het creeren van een platform voor
muziekliefhebbende ondernemers die op een
exclusieve wijze concerten en evenementen
bezoeken en daarmee een netwerk vormen
waarin contacten en samenwerking onderling
en met derden worden bevorderd.
laatste evenement

reacties leden

Door: Gerard Elferink
Onderwerp: Concertverslag Joe Bonamassa, 12 maart 2015
 JB in Carré

 

Donderdag 12 maart was het zover. Velen van ons keken al lang uit naar het zitconcert van de topgitaris Joe Bonamassa in Carré Amsterdam.

 

Ook de reis er naar toe was verrassend. De gebruikelijke route Nijverdal, Raalte, Heino, Zwolle en Amsterdam werd dit keer afgelegd met de one and only Spelersbus van Go Ahead Eagles! Niet alleen onderweg maar met name onze stop achter het station van rivaal (PEC) Zwolle trok veel bekijks.

In Amsterdam zette de spelersbus ons af pal voor Bar Lempicka. Een stijlvol ingerichte art-deco en roaring twenties styl. De naam is dan ook afgeleid van art-deco boegbeeld Tamara De Lempicka.

Na wat drankjes op het terrashebben we een heerlijk en goed verzorgd diner genuttigd, alhoewel er wat twijfel was over de Black Angus. En dit keer ook geen rating over de kwaliteit van de spar-ribs. Die stonden dit keer niet op het menu.

Tweehonder meter verderop staat het concertgebouw Carré. Wij hadden de kaartjes in de Stalles, dus echt middenin, pas voor het podium. Voor sommigen van ons was dit de eerste kennismaking met Carré en de bewonderende blikken zag je alom. “Wow wat een ambiance, Dat is pas style en stijl” De benodigde selfies waren alweer snel gemaakt.

 

Precies om 20.00 uur begon Joe Bonamassa. Niet met een acoustisch setje maar direct met een cover van Jimi Hendrix, Hey Baby. Ondanks dat hij een zevenkoppige band bij zich heeft, is het opeisen van de spotlight iets wat Bonamassa veel doet. De ene solo na de andere, het is een beproefd recept voor de man met het gladde kapsel en de zonnebril. En het ging maar door. Voor dat je het wist waren we anderhalf uur verder en werd Sloe Gin ingezet, een van zijn bekendste nummers (een cover van Tim Curry) met daarna een uitgesponnen versie van The Ballad Of John Henry. We kregen waar voor ons geld. Na twee uur spelen kregen we als toetje nog een Muddy Waters cover All Aboard en het geweldige So What Would I Do als afsluiter. Nog wat overdonderd hebben we toen maar wat bier aan laten rukken in de foyer.

De terugreis is zoals altijd gezellig en onderhoudend. De spelersbus als onze VIP houden we er misschien wel in.

De setlist vind je hier.

 


archief