programma

Ribs en Blues, Drivin' and Crying

 Dauwpop aftermovie 2014
AC/DC Rock or Bust

 Dublin!
pierre's concerttip

Therapy?
Waar: |Hedon Zwolle
Wanneer: 5 april 2015
Website: klik hier
Crosby, Stills & Nash
Waar: HMH
Wanneer: 24 september 2015
Website: klik hier
Paul Carrack
Waar: Metropool Hengelo
Wanneer: 10 oktober 2015
Website: klik hier

twitter
upcoming
De Rock n Roll Business club is opgericht met
als doel het creeren van een platform voor
muziekliefhebbende ondernemers die op een
exclusieve wijze concerten en evenementen
bezoeken en daarmee een netwerk vormen
waarin contacten en samenwerking onderling
en met derden worden bevorderd.
laatste evenement

reacties leden

Door: Gerard Elferink
Onderwerp: The Avett Brothers @ Tivoli Utrecht
Op een warme en zonnige donderdagmiddag in augustus op een terrasje zitten aan de verlaagde Oude Gracht in Utrecht, lekker eten en drinken en daarna de concerten bezoeken van Tommy Ebben en The Avettbrothers. Daarna met de bus weer thuis gebracht, wat wil je nog meer.

 

Onze grote vip-bus gaat nu eens naar Tivoli Utrecht. Wij hadden al een rondleiding afgesproken maar helaas werd de ene programmeur ziek en was de ander op vakantie. Jammer. Maar het weer was geweldig dus zaten wij al snel op het lage terras van de Oude Gracht. Daarna heerlijk gegeten in een restaurant dat is gevestigd in een van de werfkelders van de Oude Gracht. Ribsranking van 7.5 aldus onze penningmeester.

Aangekomen bij Tivoli viel het direct op dat er veel fans van verre speciaal voor The Avettbrothers zijn gekomen. We spraken Schotten en Britten, een Duitser en zo te horen publiek uit heel Nederland.

Tommy Ebben opent het podium vanavond. Met zijn enthousiaste voordracht en warme zang weet hij vast een paar zieltjes te winnen en goed de zaal en het podium voor te verwarmen voor de hoofdact.

Wij kennen Tommy nog van een exclusief optreden voor onze RnRbc. Zie hier nog enkele video’s op ons Youtube Kanaal Enkele leden hebben hem naderhand nog even gesproken. Leuk.

Een echt bekende naam is The Avett Brothers niet. Nóg niet, want de Amerikaanse band pakt moeiteloos een goed gevulde Tivoli Oudegracht in. Het concert van vanavond is ook het enige echte optreden van de band op Nederlandse bodem deze tour. Niet alleen wordt laatste album ‘The Carpenter’ aangeprezen, die nog net geen jaar geleden uitkwam, ook spelen de broers Scott en Seth (en de rest van de band) materiaal van hun achtste (!) album dat binnenkort moet uitkomen. 

The Avett Brothers maken een soort ‘working class’ volksmuziek van het type waar Mumford & Sons ook mee scoren. Traditionele Amerikaanse muziek die bol staat van een meeslepende treurnis die je gelijk bij de keel pakt. Bij weinig andere bands hoorden we zo’n harmonieuze samenzang: dan weer vullen de broers elkaars teksten aan, dan weer voegt de een iets toe aan de harmonie van de ander. En af en toe, als de één een noot nét niet lijkt te halen, neemt de ander het eventjes over. Overigens mag de zang wel een beetje rauw klinken, dat zwiert lekker met de energie van de mandoline en zelfs de cellist neemt zijn instrument al walsend het podium over. De contrabas maakt het plaatje (en het geluid) van de band compleet (de elektrische basgitaar bromt vanavond iets te hard): met nummers zoals ‘Kick Drum Heart’ en ‘I And Love And You’ heeft de band het zomaar in zich om de volgende Kings of Leon te worden.

Met o.a. dank aan Yoran van www.sapsite.nl


archief