programma

Ribs en Blues, Drivin' and Crying

 Dauwpop aftermovie 2014
AC/DC Rock or Bust

 Dublin!
pierre's concerttip

Therapy?
Waar: |Hedon Zwolle
Wanneer: 5 april 2015
Website: klik hier
Crosby, Stills & Nash
Waar: HMH
Wanneer: 24 september 2015
Website: klik hier
Paul Carrack
Waar: Metropool Hengelo
Wanneer: 10 oktober 2015
Website: klik hier

twitter
upcoming
De Rock n Roll Business club is opgericht met
als doel het creeren van een platform voor
muziekliefhebbende ondernemers die op een
exclusieve wijze concerten en evenementen
bezoeken en daarmee een netwerk vormen
waarin contacten en samenwerking onderling
en met derden worden bevorderd.
laatste evenement

reacties leden

Door: Gerard Elferink
Onderwerp: The Boxer Rebellion @ Oosterpoort
Dit werd weer een van die leuke uitjes van de Rock ’n Roll Businessclub waar nog lang over wordt nagepraat. Aan het eind van de middag vertrokken de meesten van ons in een mooie mini Vip-bus naar Groningen. Aangekomen bij de Oosterpoort werden we opgewacht door de programmeur (Peter Sikkema) die zo ongeveer zijn hele leven daar al werkt. Hij verzorgde ons een interessante rondleiding van zowel het oude als het nieuwe Oosterpoort. Ook backstage, de ruimten van artiesten en zelfs onder de tribunes van de kleine zaal, overal zijn we geweest en werden we bedolven onder leuke weetjes en wetenswaardigheden. De Oosterpoort is ooit ontstaan voor klassieke uitvoeringen en heeft heel veel interne ruimte voor het publieke gedeelte. Hier kun je dus meemaken dat de bezoekers van een symfonieorkest samen met de bezoekers van een metalbandje een biertje drinken ;-)

 

Na deze interessante rondleiding hebben we het nodige gegeten en gedronken bij “WEEVA”, oftewel: Het “Woon- en Eethuis voor Allen”, opgericht in 1871, jarenlang een  beroemd hotel en restaurant in de stad Groningen. Eerlijk gezegd hebben we wel eens beter gegeten. De RibsRanking kwam uit op een mager zesje…

Het voorprogramma werd verzorgd door singer-songwriter Christof en al snel daarna traden The Boxer Rebellion op.

Voor de onbekenden met The Boxer Rebellion; milde indierock met hoge zoete stem en galmende gitaren. ‘Take Me Back’ sleurt het stemgeluid Amerikaanse zanger Nathan voor het eerst door de kleine zaal van de Oosterpoort. Het is moeilijk te geloven dat zijn stem in dezelfde hoogtes treedt als de hoge snaren die gitarist Todd raakt. Hitjes ‘New York’ en ‘Diamonds’ passeren vroeg in de set en zijn naar de bands’ inzicht zeker ook niet bedoelt als uitblinker.

Een van onze leden vergeleek de sound als U2 2.0. Ook invloeden van Coldplay waren overduidelijk aanwezig. Het geluid was goed. Jammer dat de het gitaargeluid van Todd iets te zacht was. Zijn soms jankende solo´s kwamen niet goed uit de verf.

Galmende indierock is één aspect die we gezien hebben - wat dus niet betekent dat ze niet het gas kunnen open draaien – integendeel. ‘Flashing Red Light Means Go’ is het startsein om de veilige haven te verlaten en mee te gaan in alles wat er op het pad komt. De voorgangers van het laatste album krijgen steeds meer ruimte in de set, van het bekende tot het relatief onbekende. Het wordt alsmaar meer duidelijk dat zij er vanavond als hoofdact staan, met het doel om nooit meer vergeten te worden.

De complete setlist was bijna dezelfde als van de dag ervoor bij Paradiso. Deze vind je hier. Kun je desgewenst ook nog beluisteren.

En onze Vipreis terug was zoals altijd weer zeer geanimeerd.


archief