programma

Ribs en Blues, Drivin' and Crying

 Dauwpop aftermovie 2014
AC/DC Rock or Bust

 Dublin!
pierre's concerttip

Therapy?
Waar: |Hedon Zwolle
Wanneer: 5 april 2015
Website: klik hier
Crosby, Stills & Nash
Waar: HMH
Wanneer: 24 september 2015
Website: klik hier
Paul Carrack
Waar: Metropool Hengelo
Wanneer: 10 oktober 2015
Website: klik hier

twitter
upcoming
De Rock n Roll Business club is opgericht met
als doel het creeren van een platform voor
muziekliefhebbende ondernemers die op een
exclusieve wijze concerten en evenementen
bezoeken en daarmee een netwerk vormen
waarin contacten en samenwerking onderling
en met derden worden bevorderd.
laatste evenement

reacties leden

Door: Jacco Groothuis
Onderwerp: The Black Keys - Ziggo Dome - Amsterdam
Maandagmiddag/avond 3 december weer met de RNRBC op pad geweest. Deze keer stonden The Black Keys op het programma. Een goed begin van de week lijkt me zo! Rond 3 uur vanuit Nijverdal vertrokken met de bus richting Amsterdam, uiteraard via Raalte, Heino en Zwolle om een aantal leden op te pikken.

Door de gezelligheid in de bus was de reis van zo’n 2 uur geen enkele moeite. Een biertje en een hapje erbij, mooie (muziek)verhalen en lekkere muziek uit de iPhone radio van Gerard; wat wil je nog meer!

Na aankomst eerst in Amstelveen heerlijk gegeten bij eetcafe Maal3, prima in orde. Hierna koers gezet richting de Ziggo Dome waar het voorprogramma nog bezig was. Rond 21.00 uur begonnen dan The Black Keys. Eerste indruk: lekkere band zeg! Lekkere, beetje rauwe, bluesrock. Het duo had een bassist en een toetsenist meegenomen, dus 4 man in totaal. Wat ik grappig vond is de nadrukkelijke aanwezigheid van de ene helft van het duo, namelijk de drummer. Zowel qua presentatie (zijn drumkit stond geheel vooraan het podium) als qua sound, erg leuk.

De zanger/gitarist houdt geen lange verhalen tussen de nummers door, hij doet vooral waar hij goed in is, namelijk zingen en spelen. De band weet een goed sfeertje te creëren, vooral bij de wat bekendere nummers knalde het enorm. Een goed voorbeeld hiervan is “Little Black Submarines”, wat een topnummer! De hit “Lonely Boy” werd als laatste nummer van de set gespeeld, erg slim! Maar helaas, hierna bedankt de band het publiek en ging van het podium af. Uiteraard kwamen ze terug voor een toegift van 2 nummers, waarna het echt afgelopen was.

Ik was erg benieuwd naar het geluid in het Ziggo Dome (na heel verschillende verhalen te hebben gehoord), maar ik vond het erg goed klinken. Ook een erg mooie zaal om te zien trouwens.

Na afloop van het concert nog een biertje gedronken waarna het weer tijd werd om huiswaarts te gaan met de bus. Hier werd de gezelligheid nog even voortgezet met wederom een biertje en muziek.

Kortom: wederom een super geslaagde avond van de RNRBC, op naar de volgende!

Enkele sfeerimpressies


archief