programma

Ribs en Blues, Drivin' and Crying

 Dauwpop aftermovie 2014
AC/DC Rock or Bust

 Dublin!
pierre's concerttip

Therapy?
Waar: |Hedon Zwolle
Wanneer: 5 april 2015
Website: klik hier
Crosby, Stills & Nash
Waar: HMH
Wanneer: 24 september 2015
Website: klik hier
Paul Carrack
Waar: Metropool Hengelo
Wanneer: 10 oktober 2015
Website: klik hier

twitter
upcoming
De Rock n Roll Business club is opgericht met
als doel het creeren van een platform voor
muziekliefhebbende ondernemers die op een
exclusieve wijze concerten en evenementen
bezoeken en daarmee een netwerk vormen
waarin contacten en samenwerking onderling
en met derden worden bevorderd.
laatste evenement

reacties leden

Door: Gerard Elferink
Onderwerp: Jimmy Lafave, 01 november, Hedon
Voorafgaand aan het concert van Jimmy Lafave verraste de Rock ’n Roll Businessclub ons met een leuk extraatje.
We werden aan het eind van de middag verwacht op de Verhalenboot in de gracht van Zwolle. Na alvast een drankje kwam Jimmy Lafave himself binnen.  Deze bijeenkomst en zijn concert stond in het teken van De Herberg, het daklozenproject van de regio Zwolle.  Daarover later meer.

Jimmy Lafave kwam speciaal voor ons en het daklozenproject naar de verhalenboot. Ook werkte hij mee aan een interview. ik had de eer en heb met hem gesproken over zijn muziek, zijn laatste album, het aanstaande concert en zijn visie op de “Homeless” Toen hem werd gevraagd waarom hij in Nederland zo populair is verwees hij naar Johan Derksen. Hij en Johan zijn vrienden en Johan had hem ooit gepromoot en rondgereden. De RNRBC had Johan ook speciaal voor deze middag uitgenodigd. En uiteraard bemoeide hij zich direct met het gesprek…

Helaas had Jimmy geen zin om nog enkele nummers akoestisch voor ons te spelen. Daarna heeft Joop van Ommen, de initiatiefnemer van De Herberg, een boeiend betoog gehouden over het ontstaan en het belang van de daklozenopvang. Wij hebben voor iedereen van de RNRBC het jubileum- en geschiedenisboek van De Herberg aangeschaft.  Info over De Herberg vindt je hier .

In de tussentijd was op het achterdek van de verhalenboot een prima buffet neergezet waar wij ons tegoed aan hebben gedaan. Daarna zijn we zo ongeveer in colonne naar Hedon gelopen om daar voorafgaand aan het concert de persconferentie mee te maken waar het boek over De Herberg aan de wethouder van cultuur werd overhandigd. Maarja, omdat het publiek rijen dik voor de ingang van Hedon stond te dringen, lukte het ons niet meer om dat mee te maken.
Om 20.30 uur precies begon het concert van Jimmy Lafave. De muziek van Jimmy is een mix van folk, blues en Amerikaanse roots en rock & roll. Vooral zijn stem kan je emotioneel wel raken. Hij maakt als singer/songwriter veel materiaal zelf en gebruikt ook teksten van o.a. Bob Dylan en Bruce Springsteen. Het was dit keer wel een luisterconcert. Vooral achter in de zaal werd nog wel eens gevraagd om  wat meer stilte… Waardoor het concert ook wel een beetje tammetjes werd. Jimmy speelde vooral in zijn toegifts de bekendere nummers en uiteraard ook het nieuwe materiaal van zijn Album Depending On The Distance.

De setlist was vergelijkbaar met het concert in Paradiso, de dag ervoor. Deze setlist kun je hier bekijken  en eventueel beluisteren. Al met al was het weer een leuke en bijzondere bijeenkomst.


archief