programma

Ribs en Blues, Drivin' and Crying

 Dauwpop aftermovie 2014
AC/DC Rock or Bust

 Dublin!
pierre's concerttip

Therapy?
Waar: |Hedon Zwolle
Wanneer: 5 april 2015
Website: klik hier
Crosby, Stills & Nash
Waar: HMH
Wanneer: 24 september 2015
Website: klik hier
Paul Carrack
Waar: Metropool Hengelo
Wanneer: 10 oktober 2015
Website: klik hier

twitter
upcoming
De Rock n Roll Business club is opgericht met
als doel het creeren van een platform voor
muziekliefhebbende ondernemers die op een
exclusieve wijze concerten en evenementen
bezoeken en daarmee een netwerk vormen
waarin contacten en samenwerking onderling
en met derden worden bevorderd.
laatste evenement

reacties leden

Door: Gerard Elferink
Onderwerp: Elvis Costello, 5 juni Melkweg
A Night @ Melkweg

Elvis Costello's Revolver Tour: The Return Of The Spectacular Spinning Songbook!Dinsdagmiddag 5 juni, zittend in een bushokje in Raalte,  wachtend op de vipbus, kon ik alvast mooi even bijkletsen met Ton GB over de activiteiten van onze Rock ‘n Roll Businessclub en over de plannen om onze website te vernieuwen. Zoals altijd kwam onze luxe uitgeruste bus volgens oud Sallands gebruik precies op tijd...
Nog  voordat we zaten en de overige leden begroet hadden werd het eerste biertje al losgetrokken en de eerste grappen alweer gemaakt. De toon was gezet. Gezellig als altijd!
In Amsterdam aangekomen liepen we het laatste stukje naar De Melkweg waar wij begroet werden door John van Luijn, de programmeur (en nog veel meer) van deze muziektempel.  Hij leidde ons rond in zowel het oude als het nieuwe deel van De Melkweg. Bij het oude deel  heb ik nog goede herinneringen uit de tijd toen ik nog studeerde in A'dam, alhoewel ik me geen band van naam meer kan herinneren, maar dat terzijde.
Over het ontstaan van De Melkweg. In 1970 vond een Nederlandse theatergroep op zoek naar een locatie voor een voorstelling, een verlaten melkfabriek in het centrum van Amsterdam. Met hard werken, idealen en 25.000 gulden toverden zij de fabriek om in een ontmoetingscentrum zodat in het najaar de geplande voorstelling gespeeld kon worden. Het project werd Melkweg genoemd, met een knipoog naar het 'cosmiese' tijdsbeeld. Daarbij was de melk immers weg...
In de kleedkamers is nog veel te zien en bijna te voelen van nu populaire bands die hier hun eerste Nederlandse of Europese show hadden zoals The Cure, U2, Simple Minds, Pearl Jam en Nirvana. Veel bands hebben hun tags achtergelaten op bankstel en muren.
Op de benedenverdieping van het gebouw bevinden zich nu The Max (capaciteit 1.500) en de Oude Zaal (capaciteit 700) die vooral voor concerten en evenementen gebruikt worden. Verder zijn aan de Marnixstraat, aan de achterkant van het gebouw, de Fotogalerie en het Café-Restaurant gelegen. Op de tussenverdieping bevindt zich een multifunctionele mediaroom. Op de bovenverdieping bevinden zich de Cinema (90 stoelen), de Theaterzaal (112 stoelen) en de Tearoom.  Al met al meer activiteiten dan wij hadden verwacht. Leuk detail: vaak worden er in zowel de oude zaal als in The Max tegelijkertijd geprogrammeerd zodat bezoekers ook met andere muziekgenres in aanraking kunnen komen. Zo stond ooit het toen nog onbekende Rammstein in de oude zaal met enkele tientallen bezoekers en pas na afloop van een concert in The Max werd het daar ineens druk...
Intussen hebben we nog even rondgekeken bij de soundcheck van de band van Elvis Costello en werd het tijd om wat te gaan eten en drinken. Vlakbij is café De Koe (www.cafedekoe.nl) waar het goed toeven is. Wim de Bie schreef daar al eens over café De Koe: 'Er is een café waar ik me zo thuis voel, dat ik meteen mijn jas uitdoe.'
Om iets over half negen waren we terug bij de Melkweg en wat denk je; Elvis was al begonnen!
Hij werd dit keer begeleid door The Imposters en startte de Set met I Hope You´re Happy Now en eindigde drie (!) uur later met I Want You waarbij hij zichzelf begeleidde met een scheurende gitaar.
?Elvis Costello laat vanavond zijn setlist bepalen door ‘The Spectacular Spinning Songbook', een enorm spelshowrad waarop 40 liedjes staan. Deze liedjes zijn hits, zeldzaam gespeelde nummers en onverwachte covers.  Het rad was 25 jaar geleden onderdeel van de Amerikaanse en Europeaanse tour van Costello. Het publiek wordt op het podium uitgenodigd om aan het rad te draaien, waarna zij ook tijdens het nummer een rol blijven vervullen. Tijdens ‘The Return of the Spectacular Spinning Songbook' staat Elvis Costello met zijn warme persoonlijkheid dicht bij het publiek, terwijl hij een onvoorspelbare set speelt.
Voor de uiteindelijke complete setlist van die avond (met luistermogelijkheid) kun je hier klikken: setlist
Ik had mezelf een prachtige plek rechts vooraan het podium bemachtigd met als doel enkele mooie foto's en video's te maken voor dit verslagje. Oordeel zelf.
Nadeel was wel dat de iPhone leeg raakte, ik de overige leden kwijtraakte en (veels) te laat bij de bus terug was. Sommige vonden Elvis Costello wat te tammetjes en teveel van het goede, wat mij betreft had het ook wel wat meer Rock 'n Roll mogen zijn.
Enfin, het was een leuke, gezellige en leerzame dag.

Gerard Elferink
Note to myself: Volgende keer zorgen voor goede muziek in de bus

archief