programma

Ribs en Blues, Drivin' and Crying

 Dauwpop aftermovie 2014
AC/DC Rock or Bust

 Dublin!
pierre's concerttip

Therapy?
Waar: |Hedon Zwolle
Wanneer: 5 april 2015
Website: klik hier
Crosby, Stills & Nash
Waar: HMH
Wanneer: 24 september 2015
Website: klik hier
Paul Carrack
Waar: Metropool Hengelo
Wanneer: 10 oktober 2015
Website: klik hier

twitter
upcoming
De Rock n Roll Business club is opgericht met
als doel het creeren van een platform voor
muziekliefhebbende ondernemers die op een
exclusieve wijze concerten en evenementen
bezoeken en daarmee een netwerk vormen
waarin contacten en samenwerking onderling
en met derden worden bevorderd.
laatste evenement

reacties leden

Door: Jan Scheppink
Onderwerp: Johan Derksen, 20 maart 2012
Dinsdag 20 maart was het weer zover, de zakelijke kant van de Rock 'n Roll ( of was het nou andersom?) kwam bijeen in het altijd gezellige café Budde te Nijverdal.
Met wel een heel bijzondere missie, een avondje "ouwehoeren " en sterke anekdotes opduikelen over muziek en dan in het bijzonder over blues en aanverwante stijlen. Daarvoor nodig je als club dan een expert uit, een kenner pus sang, iemand die bijvoorbeeld z'n hele carrière bij de radio heeft gewerkt. Of iemand die werkzaam is bij een groot muziekblad, of een programmeur van beroemde festivals. Of .. je vraagt een betrekkelijk matige voetballer die later als voetbal connaisseur furore maakt voor tv. Lekker voor de hand liggend.  Maar wat blijkt? Onze gast waar we hier over spreken is echt een ongelofelijk muziek dier. Een echte freak die meer van muziek afweet dan de gemiddelde huisvrouw van de bonte was. We hebben het over Johan Derksen.
We hebben met de voltallige club dik tweeënhalf uur zitten luisteren naar een prachtig betoog over de muziek en dan met name de blues en americana (singer- songwriters  zo u wilt). De heer Derksen weet heel veel van muziek en  heeft een indrukwekkende cd collectie thuis van meer dan 20.000 stuks. Daar vulden wij vroeger ruim twee winkels mee! Prachtig om te horen hoe Johan bijna ruzie kreeg met zijn vrouw als hij weer eens helemaal in de war raakte op een vakantie naar de USA en een halve hutkoffer vol cd's kocht! Zijn scherpzinnige anekdotes over zijn periode als manager van Cuby & the Blizzards. Grappig was dat ze na een optreden 's avonds Herman Brood weleens kwijt waren, dan zag Herman ergens in een huiskamer een piano staan, brak in en begon op de piano te spelen om vervolgens wegens inbraak opgepakt te worden.  
De Johan Derksen over voetbal kon mij nooit zo boeien maar de man die we in de Budde als gast hadden is een zeer onderhoudende  pracht kerel, ik heb het idee dat Johan echt is, en geen "tv ster". We kunnen concluderen dat de Rock 'n Roll Business Club weer een gedenkwaardig avondje heeft neergezet, ik was blij dat ik er bij was.  En mocht Pink Floyd ooit nog een keer gaan touren nodigen we Johan ook uit, lijkt me lachen!


Jan Scheppink (Sprengenberg Vastgoed)


archief